• Ακολουθήστε μας
Ταξίδι στο κέντρο της επιστήμης
Επιταχύνοντας την Επιστήμη
Πεντέλης 11, παλαιό φάληρο
Ίδρυμα Ευγενίδου

Ταξίδι στο κέντρο της επιστήμης

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Μια προσέγγιση του τι συμβαίνει στις υπόγειες εγκαταστάσεις του κέντρου CERN, που για πολλούς αποτελεί τη “Μέκκα” της σύγχρονης επιστήμης, επιχειρεί να μας προσφέρει αυτές τις ημέρες το Ίδρυμα Ευγενίδου.
Το «Επιταχύνοντας την Επιστήμη» αποτελεί μια άκρως εντυπωσιακή εκθεση που με τρόπο απλό και κατανοητό, μας εξηγεί τι κάνει ο Μεγάλος Αδρονικός Επιταχυντής (LHC), του σπουδαιότερου ερευνητικού κέντρου φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων, που βρισκετε κοντά στην Γενεύη.
Το μεγάλο πείραμα σίγουρα θα σας συναρπάσει, μέσω ενός διαδραστικού περιπάτου γυρω από τις ανακαλύψεις για την εξέλιξη του Σύμπαντος, αλλα και τη θεμελιώδη δομή της ύλης.
Προτείνω στη συνεχεια οι φίλοι της τεχνολογίας να επιχειρήσετε και μια περιήγηση μέσω Google Street View στις πραγματικές εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου.
 

Επιταχύνοντας την Επιστήμη

Μέχρι 31/5
Ίδρυμα Ευγενίδου
Πεντέλης 11, Παλ. Φάληρο, τηλ: 2109469600
Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 17:00 έως 21.00
Σάββατο και Κυριακή 11:00 έως 21:00
Η είσοδος είναι δωρεάν
 

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.