• Ακολουθήστε μας
Ο νόμoς του Newton
Έκθεση Helmut Newton
Λεωφόρος Συγγρού 107,
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο νόμoς του Newton

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Εξήρε την ομορφιά όσο κανένας άλλος. Αποθέωσε το γυναικείο κορμί και το παρουσίασε ντυμένο και γυμνό. Ταρακούνησε το συντηρητικό κοινό της δεκαετίας του '60 με τον αισθησιασμό, το σαδο-μαζοχιστικό και φετιχιστικό του στυλ.
Ήταν ο φωτογράφος που κατέρριψε όλους τους περιορισμούς της φωτογραφίας, πειραματίστηκε με θέματα και είδη και διεύρυνε τα όρια της σύγχρονης οπτικής κουλτούρας.
Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αναδρομική έκθεση φωτογραφιών του Χέλμουτ Νιούτον (Helmut Newton 1920-2004). Ακόμη και ο θάνατος του (αυτοκινητιστικό ατύχημα) ήταν σαν να σκηνοθέτησε την τελευταία φωτογραφία της ζωής του. Μία λευκή Cadillac καρφωμένη στα πλευρά του ιστορικού Chateau Marmont στην Sunset Boulevard , εκεί όπου ο 83χρονος Νιούτον συνήθιζε να ξεχειμωνιάζει. Ήταν 23 Ιανουαρίου 2004. Κάθε καλλονή του πλανήτη θα ήθελε να βρεθεί μπροστά από την κάμερα του, όμως τα μοντέλα δεν φαίνεται να περνούσαν και ιδιαίτερα ευχάριστα στις φωτογραφήσεις του, αφού κάποιο αναγκάστηκε να φορέσει σέλα ή να το "φάει" ένας κροκόδειλος.
Μετά το Παρίσι και το Grand Palais, η Αθήνα και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών είναι οι πρώτες που υποδέχονται την έκθεση σε διεθνές επίπεδο που περιλαμβάνει 196 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες του καλλιτέχνη.

Έκθεση Helmut Newton

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Καθημερινά 12:00-21:00
Έως 3 Μαρτίου 2013
Εισιτήρια: 8€, μειωμένο 4€

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.