• Ακολουθήστε μας
Κεφάλαιο για όλους
Το Κεφάλαιο σε manga

Κεφάλαιο για όλους

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

To διάβασα ως φοιτητής σε ευαίσθητη ηλικία, ομολογώ πως λίγα μου μείναν να θυμάμαι, αυτό όμως που δεν ξέχασα ήταν πως η πυκνή γραφή με ζόρισε και δύσκολα θα έβαζα τον εαυτό μου σε τέτοια διαδικασία για δεύτερη φορά.

Πρόσφατα η προσοχή μου έπεσε σε μια διασκευή του κλασικού έργου "Το κεφάλαιο" του Καρλ Χάινριχ Μαρξ, εικονογραφημένο σε μορφή γιαπωνέζικου manga. Βασισμένο σε μια ιστορία απλή που περιγράφει τις περιπέτειες ενός τυροκόμου που αποφασίζει να δημιουργήσει το δικό του εργοστάσιο και να κυνηγήσει τα όνειρά του του, το κόμικ περιγράφει τις βασικές έννοιες του καπιταλισμού.

Χωρισμένο σε δύο μέρη, μιλά για το χρήμα και τους μηχανισμούς του κεφαλαίου αντίστοιχα. Ένα έξυπνο συνάμα διασκεδαστικό κάλεσμα για όσους είχαν την περιέργεια ν' ανακαλύψουν το σπουδαίο αυτό έργο του Μαρξ αλλά το βλέπανε βαρύ και ασήκωτο!

Το βιβλίο είναι ευχάριστο στην ανάγνωση και δε χωρά ιδεολογικές προκαταλήψεις αφού ακόμα κι αν έχεις αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις, μετά απ' αυτό θα μπορείς και να τις τεκμηριώνεις...

Διαγωνισμός: 

Επικοινωνήσαμε με τις εκδόσεις ΚΨΜ για να τους ενημερώσουμε γι' αυτή μας την πρόταση, έτσι εξασφαλίσαμε για εσάς 5 αντίτυπα από το Κεφάλαιο σε Manga που μας προσφέρουν. Δήλωσε εδώ τη συμμετοχή σου στην κλήρωση.

Το Κεφάλαιο σε manga

Συγγραφέας πρωτότυπου έργου: Καρλ Μαρξ

Μετάφραση: Γιάννης Καυκιάς
Πρόλογος: Ολιβιέ Μπεζανσενό
ISBN:   978-960-6750-62-5
Σελίδες:  400

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.