• Ακολουθήστε μας
Επιχείριση "Κρίση"
Ποιος σώζει ποιον; Η κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Επιχείριση "Κρίση"

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η λέξη "κρίση" αποτελεί ίσως τον πιο συχνά ακουσμένο όρο στην Ελληνική κοινωνία. Αν και ουσιαστικά εκφράζει μια στιγμιαία ή βραχυχρόνια απότομη όξυνση ενός προβλήματος, ο όρος αν και αδόκιμος προεκτείνεται και στα αποτελέσματα του, δηλαδή τις επιπτώσεις της ύφεσης.

Η Leslie και ο Herdolord είναι κινηματογραφιστές από το Αμβούργο, και ζευγάρι. Αποφάσισαν να φτιάξουν ένα ντοκιμαντέρ θέτοντας ως βασικό ερώτημα το “Ποιος τελικά σώζει ποιον στην κρίση; Σώζουν οι Γερμανοί τις Νότιες χώρες ή μήπως οι πολίτες της Ευρώπης, όλοι μαζί, διασώσαμε και εξακολουθούμε να διασώζουμε τις τράπεζες;”

Η ταινία ξεκινά με την περίπτωση της χώρας μας και επεκτείνεται στον κόσμο παρουσιάζοντας μια σειρά από χαμένες μάχες για που σκοπό είχαν να τιθασεύσουν το τραπεζικό σύστημα, αλλά και κάποια πινελιές ελπίδας, από το παράδειγμα της Ισλανδίας και το ισπανικό κίνημα κατά των εξώσεων.

Το ντοκιμαντέρ αυτό που έχει χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από τον απλούς πολίτες κι έχει προβληθεί σε πάνω από 180 αίθουσες σε όλη την Ευρώπη, αξίζει την προσοχή σας.

Ποιος σώζει ποιον; Η κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο

27 Φεβρουαρίου,18 & 25 Μαρτίου 2015
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη
Σκηνοθεσία: Leslie Franke και Herdolor Lorenz
Διάρκεια: 103 λεπτά
Με ελληνικούς υπότιτλους.
Ώρα: 21:00
Γενική είσοδος: 4 €.

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.