• Ακολουθήστε μας
Νύφες, all time classic
ΝΥΦΕΣ
Πειραιώς 138,
Μουσείο Μπενάκη

Νύφες, all time classic

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αποτελεί ίσως την πιο διαχρονική αξία ανά την υφήλιο, ευσεβή πόθο του γονιού και όνειρο ζωής για πολλά κορίτσια από τα παιδικά τους κιόλας χρόνια. Αποτυπώνει την παράδοση άλλα και τις σύγχρονες τάσεις της μόδας ενώ δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές μόδας έχουν δαπανήσει άπειρες ώρες μελέτης και σχεδίασης.
Αξίζει να δει κανείς μια σπάνια λαογραφικού περιεχομένου έκθεση με νυφικά ενδύματα από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Μια ιστορία που ξεκινά από την παράδοση, διεμβολίζεται με την πάροδο των χρόνων από αμιγώς Ευρωπαϊκές επιρροές, διαφοροποιείται με βάση την κοινωνική προέλευση, συνεχίζοντας όμως διατηρεί διαχρονικά χαρακτηριστικά.
Μια έκθεση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος που στεγάζει ως τις 6 Απριλίου το Μουσείο Μπενάκη, με υλικό που προέρχεται κατά κύριο λόγο από δωρεές.
Και μην ξεχνάτε πως μέχρι τα μέσα Ιουλίου η είσοδος για μεμονωμένους επισκέπτες κάθε Πέμπτη είναι ελεύθερη σε όλους τους χώρους του Μουσείου Μπενάκη, στα πλαίσια συνεργασίας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 

ΝΥΦΕΣ

Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138, Αθήνα
Τηλ:2103453111
Μέχρι 6 Απριλίου
Ημέρες & ώρες: Πέμπτη, Κυριακή: 10:00- 18:00
Παρασκευή -Σάββατο: 10:00- 22:00.
Εισιτήριο: 5€, μειωμένο : 2,5€
Κάθε Πέμπτη δωρεάν
 

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.