• Ακολουθήστε μας
Μούγκα στη Στέγη
In mute Festival
Λεωφόρος Συγγρού 107,
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Μούγκα στη Στέγη

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Δυο μέρες αφιερωμένες στο βωβό κινηματογράφο ή στη σύγχρονη μουσική; Αυτό ήταν η απορία μου όταν έμαθα για το In mute Festival. Όπως και να 'χει η ιδέα με ενθουσίασε και σας το προτείνω.
Αναφέρομαι σε ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει δυο ταινίες του βωβού ανά ημέρα, συνοδεία σύγχρονης μουσικής που σε ένα βαθμό θα είναι ζωντανά στο χώρο.
Το Σάββατο 12/10 ο Μιχάλης Μοσχούτης με κιθάρα και υποστήριξη laptop θα επενδύσει μουσικά τη δραματική ιστορία μιας γυναίκας στο έργο The Wind του Victor Sjöström. Αργότερα ο Γερμανός Thomas Köner, θα δημιουργήσει το ιδανικό ακουστικό πεδίο για το ντοκιμαντέρ Nanook of the North του Robert Flaherty που γυρίστηκε το 1922 παρακαλώ, στον Αρκτικό Κύκλο.
Την Κυριακή 13/10 ένα ελληνικό ντουέτο που ονομάζεται Silent Move θα συνοδεύσει, τη βασισμένη σε διήγημα του Poe ταινία, The Fall of the House of Usher. Ο Αυστραλός συνθέτης, και εικαστικός Lawrence English θα κλείσει το φεστιβάλ παρουσιάζοντας ζωντανά ένα μουσικό έργο, ύστερα από ειδική ανάθεση της Στέγης για την προβολή της ταινίας Strike του σπουδαίου Sergei Eisenstein.
Αν και όπως καταλάβατε από τα παραπάνω η πρόταση αυτή απευθύνεται σε ανθρώπους με ιδιαίτερα γούστα, πιστεύω ακράδαντα πως το διήμερο των προβολών, η υπέροχη αίθουσα της Μικρής Σκηνής στη στέγη θα γεμίσει ασφυκτικά!
 

In mute Festival

12-13/10
Ώρα: 21.00
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα
Τηλ: 2109005800
Εισιτήρια: 18€, 10€, Άνεργοι: 5€
Αγορά εισιτηρίων

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.