• Ακολουθήστε μας
Ο Γκρέκο που γοητεύει
Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Πειραιώς 138, Αθήνα
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ Κτήριο οδού Πειραιώς

Ο Γκρέκο που γοητεύει

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ακόμα θυμάμαι πριν από αρκετά χρόνια την έκθεση του Ελ Γκρέκο στην Εθνική Πινακοθήκη. Και παρόλο που προλάβαμε να την δούμε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όλοι οι Αθηναίοι αφήνουμε τα καλά για το τέλος, ήταν πραγματικά ανεπανάληπτη έκθεση.
Φέτος που συμπληρώνονται 400 χρόνια από τον θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, στην Αθήνα διοργανώνονται δύο σπουδαίες εκθέσεις του μεγαλύτερου Έλληνα ζωγράφου, και αυτή την φορά δεν θα τις αφήσουμε για το τέλος!
"Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκου στο Τολέδο" στο Μουσείο Μπενάκη, στο κεντρικό κτήριο και "Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης", μια συνδιοργάνωση του Μουσείου Μπενάκη με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο Οδού Πειραιώς.
Η πρώτη έκθεση περιλαμβάνει δύο από τις σημαντικότερες προσωπογραφίες που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης (από τις συλλογές του Museo del Prado), καθώς και άλλα ζωγραφικά έργα, σπάνια βιβλία, χειρόγραφα και χαρακτικά του 16ου και του 17ου αιώνα που φυλάσσονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας και στα Αρχεία του Τολέδου.
Στη δεύτερη έκθεση ξεχωρίζουν δύο εκπληκτικής ομορφιάς πίνακες, η Βάπτιση του Χριστού και η Άποψη του Όρους και της Μονής Σινά.
Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη του φιλόδοξου και υπερήφανου ζωγράφου από την Κρήτη στα μεγάλα καλλιτεχνικά κέντρα της μετα-αναγεννησιακής Ιταλίας. Μην το χάσετε!!!

Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

"Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκου στο Τολέδο"
"Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης"
Μέχρι 1 Μαρτίου 2015
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ Κτήριο οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138, Αθήνα
Τηλ. 210 3453111
Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-18:00
Παρασκευή, Σάββατο: 10:00-22:00
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: ΚΛΕΙΣΤΑ

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.