• Ακολουθήστε μας
Νιώσε Βασιλιάς
ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΑΤΟΙ
Λεωφ. Θρακομακεδόνων 142, Αχαρνές
Tατόι

Νιώσε Βασιλιάς

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ο χώρος λόγω της πυκνής του βλάστησης δεν προδίδει εύκολα τον αριθμό των επισκεπτών του. Έτσι μπορείς να νιώσεις το περιβάλλον "δικό σου", να νιώσεις λίγο ...βασιλιάς, ας πούμε! Μιλάμε για τα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι που είναι 20 χιλιόμετρα από το κέντρο των Αθηνών, στην Πάρνηθα.
Μπορεί να μην μπορέσετε να κάνετε βόλτα καβάλα σε άλογο αλλά αν "καβαλάτε" ποδήλατο, θα λατρέψετε το κτήμα αφού πραγματικά είναι ένας ιδανικός χώρος, με χαμηλής ή μέτριας δυσκολίας διαδρομές και υψομετρικές διαφορές. Μόνο το πήγαινε - έλα από την κάτω "μπάρα" μέχρι τα κεντρικά κτίρια είναι 4-5 χιλιόμετρα.
Ακόμα ενδείκνυται για τους λάτρεις και της φωτογραφίας, με το υπέροχο τοπίο και τις λεπτομέρειες των κτημάτων.
Πρόκειται για ένα ιστορικό μνημείο τοποθετημένο στη καρδιά του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας. Εδώ ορκίστηκαν κυβερνήσεις, όπως του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου.
Το μόνο στοιχείο που μπορεί να σας στεναχωρήσει είναι η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν τα κτήρια. Παρόλα αυτά υπάρχει και κάτι θετικό στο παραπάνω, αφού λόγω αυτής της εγκατάλειψης τους, μπορείτε να δείτε σχεδόν μια παγωμένη εικόνα στο χρόνο, με αντικείμενα ακόμα και προπολεμικά, όπως για παράδειγμα ένα φορτηγό που προφανώς θα χρησιμοποιούσε κάποιος κηπουρός ή επιστάτης των ανακτόρων.

ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΑΤΟΙ

ΠΑΡΝΗΘΑ, περιοχή Bαρυμπόμπη-Tατόι-Kατσιμίδη
Επικοινωνία:
Δασαρχείο Πάρνηθας
Λεωφ. Θρακομακεδόνων 142, Αχαρνές
Τηλ. 2102434061-3
Συντεταγμένες: 38.160668 23.792527

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.