• Ακολουθήστε μας
Μυστικιστικό ταξίδι
Ένα ταξίδι στον κόσμο του Σουφισμού
Πειραιώς 138, Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη

Μυστικιστικό ταξίδι

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Για το Σουφισμό γνωρίζουμε οι περισσότεροι από εμάς ελάχιστα πράγματα.
Η έκθεση του σκηνοθέτη Χρόνη Πεχλιβανίδη «Ένα ταξίδι στον κόσμο του Σουφισμού» στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να ανακαλύψουμε αυτό το μυστικιστικό κίνημα.
Ο σουφισμός είναι μια εσωτερική φιλοσοφία, ένα πνευματικό κίνημα που διαμορφώθηκε μέσα στο Ισλάμ με σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας και την ένωση με το Θεό μέσω ιδιαζουσών μυστικών πρακτικών.
Στην έκθεση παρουσιάζονται αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου, φωτογραφίες μνημείων στην Ελλάδα όπου υπήρξε παρουσία σουφικών αδελφοτήτων αλλά και εκπληκτικές βιντεοπροβολές από τα ταξίδια του σκηνοθέτη στις χώρες της Ανατολής, στα οποία παρουσιάζονται μυστικιστικές τελετές από διαφορετικές περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τάγματα σουφιστών, στα οποία συμμετέχουν και απλοί άνθρωποι, γυναίκες και παιδιά.
Και όπως περιγράφει και ο Χρόνης Πεχλιβανίδης: «Η τελετή ξεκίνησε και εγώ άρχισα να καταγράφω. Ένιωσα να χάνομαι μέσα σε μία ρυθμική επανάληψη κινήσεων και ψιθύρων προσευχής. Ήταν σαν να αιωρούμαι μαζί με την κάμερά μου. Έφυγα λίγο αργότερα γεμάτος από πρωτόγνωρα συναισθήματα.»
Επισκεφτείτε την έκθεση και που ξέρετε μπορεί να νιώσετε και εσείς πρωτόγνωρα συναισθήματα!

Ένα ταξίδι στον κόσμο του Σουφισμού

Χρόνης Πεχλιβανίδης
Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138, Αθήνα
Έως 27/7/2014
Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00
Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00
Εισιτήριο: 5€, μειωμένο 2,5€
 

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.