• Ακολουθήστε μας
Τα διαφορετικά Κούλουμα
Καθαρά Δευτέρα στο Γαλαξίδι
Γαλαξίδι

Τα διαφορετικά Κούλουμα

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Για όσους αναζητάτε μια διαφορετική επιλογή για απόδραση το τριήμερο της Καθαροδευτέρας έχουμε την κατάλληλη πρόταση!

Αντικρίζοντας από ψηλά τον υπέροχο κόλπο του Γαλαξιδιού δύσκολα θα πιστέψετε πως αυτό που βλέπουν τα μάτια σας είναι πραγματικό και όχι καρτ ποστάλ με μπόλικη επεξεργασία εικόνας!

Τα αρχοντικά σπίτια παλιών καπεταναίων με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην πόλη, ενώ η βόλτα στην παραλία παραμένει αξία κλασική.

Όμως ο λόγος που σας προτείνουμε αυτό τον προορισμό είναι άλλος. Το φημισμένο και για το ιδιαίτερο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας που φέρει τις τις ρίζες του από τη Βυζαντινή εποχή, όταν οι παλιάτσοι των ιπποδρόμων χρωμάτιζαν τα πρόσωπά τους.

Μετά το μεσημεριανό φαγητό άνθρωποι κάθε ηλικίας κατεβαίνουν στην αγορά, για το "αλεύρωμα" και "μουντζούρωμα". Όλοι κρατούν σακούλες, που άλλες είναι γεμάτες με φούμο και άλλες με αλεύρι με σκοπό να πασαλείψουν οποίον βρουν στο διάβα τους.. Σύντομα η παραλία μοιάζει με ένα πολύχρωμο πεδίο μάχης.

Μια μοναδική εμπειρία που θα κάνουν αυτές τις απόκριες κομμάτι των μελλοντικών σας αναμνήσεων!

Καθαρά Δευτέρα στο Γαλαξίδι

Απόσταση Αθήνα-Γαλαξίδι 216 χιλιόμετρα
Πρόσβαση από την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, έξοδο για Κάστρο μετά τη Λιβαδειά προς Αντίκυρα και Δίστομο ή μέσα από Αράχωβα και Δελφούς.

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.