• Ακολουθήστε μας
Τα ψάρια στον Ιππόδρομο
O ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές

Τα ψάρια στον Ιππόδρομο

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Η περιοχή είναι γνωστή για τις ψαροταβέρνες της.  Στις Τζιτζιφιές, πίσω απ’ τον παλιό ιππόδρομο βρίσκεται "Ο Θαλασσινός".  Δεν είναι καινούργιο μαγαζί αλλά εμείς τώρα το ανακαλύψαμε. Μόνο από το όνομα, το μαγαζί σε κάνει να νιώθεις μία θαλάσσια αύρα να σου έρχεται στο πρόσωπο.  Αν δεις και τα θαλασσινά καλούδια θα νομίσεις ότι είσαι σε μία παραλία.
Ο χώρος είναι μικρός, αλλά ζεστός και ευχάριστος. Έχει περίπου 10-12 κλασικά τραπεζοκαθίσματα παλιάς ταβέρνας, με άσπρα τραπεζομάντιλα που του δίνουν μία διακριτική πολυτέλεια, ενώ η εξυπηρέτηση είναι αρκετά κατατοπιστική και φιλική. 
Το φαγητό συμπεριλαμβάνει επιλογές από εκλεκτούς ψαρομεζέδες αλλά και επιλογές από  μεγάλα ψάρια τα οποία από ότι είδαμε ήταν δελεαστικά ψημένα.
Εμείς προτιμήσαμε τους μεζέδες. Έτσι είχαμε την δυνατότητα να γευτούμε περισσότερα πιάτα.  Πήραμε  ψαρόσουπα, το καραμελωμένο χταπόδι, το πρωτόγνωρο θαλασσινό παστουρμά (ψάρι «ψημένο» σε πάστα από τσιμένι), μύδια γκρατινέ με βούτυρο και μυρωδικά, καλαμάρι με πέστο που σερβίρεται πάνω σε τσίπς και... ζυμωτό ψωμί. Ήπιαμε τσίπουρο και κλείσαμε με κιουνεφέ.
Ο λογαριασμός ήρθε περίπου 25€ το άτομο, που θεωρώ  ότι είναι δίκαιος αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα και την δημιουργικότητα το μαγαζιού.

O ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές
Τηλ. 210 9404518

Ανοιχτά καθημερινά, βραδινές ώρες
Τα Σάββατα ανοικτά μεσημέρι, βράδυ
Την Κυριακή, μόνο μεσημέρι
Δευτέρα κλειστά

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.