• Ακολουθήστε μας
Τι ωραία που είναι η ελευθερία μου
Μαουτχάουζεν

Τι ωραία που είναι η ελευθερία μου

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ήταν Απρίλης. Κι ήταν χίλια εννιακόσα σαράντα πέντε. Είχε αρχίσει να γίνεται αισθητό πως ο πόλεμος πάει να τελειώσει... Κι όμως, όσο πλήθαιναν τα καλά σημάδια, τόσο πιο κοντινός γινόταν ο κίνδυνος για μας. Το ομαδικό ξεπάστρεμα είχε αρχίσει από βδομάδες.
Είναι το Μαουτχάουζεν ένα από τα πάμπολλα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα οποία κατέληγαν ανθρώπινα "φορτία" από όλη την Ευρώπη. Σε ένα από αυτά τα "φορτία" του 1943, ήταν και ο Ιάκωβος Καμπανέλης. Κρατήθηκε εκεί ως τις 5 Μαΐου του 1945, οπότε και απελευθερώθηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις.
Το έργο "Μαουτχάουζεν" είναι ένα παιχνίδι σκέψης μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος. Μία αέναη κίνηση του μυαλού μεταξύ των εμπειριών και της πραγματικότητας. Της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο και της κτηνωδίας μίας ιδεολογίας που εξευτέλισε την ανθρώπινη ύπαρξη. Την ιδεολογία που οδήγησε σε θάνατο περισσότερα από 240.000 άτομα σε αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Αυτό το βιβλίο μεταφέρεται στο θέατρο για 6 παραστάσεις στη σκηνή του BADMINTON σε μια μοναδική παράσταση, σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, με 60 και πλέον συντελεστές. Τριάντα ηθοποιοί εκ των οποίων ο Στ. Μάινας, ο Γ. Πυρπασόπουλος, ο Α. Λεμπεσόπουλος, η Μ. Πολυχρονίδη, ο Κ. Γιαννακόπυλος, η Ν. Ζαγλή κά.
Τα τραγούδια του έργου σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη, ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου.
Την 20μελή ορχήστρα επι σκηνής διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Μαουτχάουζεν

6,7,8,9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Εισιτήρια από 10€ εως 38€
Για φοιτητές και ανέργους 7€
ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή
Τηλ. 13855 και 2108840600

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.