• Ακολουθήστε μας
Το πρώτο ρομπότ
"ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" - "ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ"
Κέντρο Ιππασίας – Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, Αθήνα

Το πρώτο ρομπότ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τα παιδιά μας σπάνια έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκθέσεις, που να αποτελούν παγκοσμίως, σταθμό στο είδος τους. Πρόκειται για δύο εκθέσεις αφιερωμένες στην Αρχαία Ελλάδα, που παρουσιάζονται στο Κέντρο Ιππασίας στο Γουδή.
Η πρώτη έκθεση με τίτλο "ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" περιλαμβάνει 45 μοναδικές εφευρέσεις από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Εφευρέσεις στις οποίες στήριξε ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός την τεχνολογική ανάπτυξη, όπως το «ρομπότ - υπηρέτρια» του Φίλωνος, ο «κινηματογράφος» του Ήρωνος, το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη, ο «υπολογιστής» των Αντικυθήρων.
Η δεύτερη έκθεση με τίτλο "ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ" παρουσιάζει μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις ανακατασκευές αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας και αρχαίων μουσικών οργάνων, τη μικρο-ναυπηγική αρχαίων πλοίων καθώς και χρηστικών αντικειμένων που χρησιμοποιούσαν οι Ολύμπιοι Θεοί και οι ήρωες της μυθολογίας, την επιρροή της κληρονομιάς μας στον πολιτισμό, τις τέχνες και τη λογοτεχνία του δυτικού πολιτισμού.
Οι εκθέσεις είναι για παιδιά όλων των ηλικιών, από νηπιαγωγείο μέχρι φοιτητές και φυσικά για όλους εμάς που θέλουμε να γνωρίσουμε καλύτερα την αρχαία ελληνική κληρονομιά μας. Οι Εκθέσεις προτείνονται και από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, οπότε μπορείτε να προτρέψετε τους εκπαιδευτικούς των παιδιών σας να οργανώσουν μία σχολική επίσκεψη.

"ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" - "ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ"

Κέντρο Ιππασίας – Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή (δίπλα στο Badminton)
30/10/2013 έως και 31/12/2013
Πληροφορίες:2315151048 - 9
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Δευτέρα – Παρασκευή: 9.00 – 14.00 (αφορά κυρίως τα σχολεία)
Παρασκευή: 9.00 – 14.00 & 17.00 – 22.00 (αφορά κυρίως το ευρύ κοινό)
Σάββατο – Κυριακή & Αργίες: 10.00 – 22.00
Γενική είσοδος για τις δυο Εκθέσεις : 7€ ενήλικες, 5€ μαθητικό-φοιτητικό, 14€ οικογενειακό

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.