• Ακολουθήστε μας
Καφκική ...πανδαισία
Η Σωφρονιστική Αποικία
Πλατεία Θεάτρου 3, Αθήνα
Διπλάρειος Σχολή

Καφκική ...πανδαισία

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Όταν η συγγραφική ιδιοφυΐα του Φράνς Κάφκα συναντά τις μουσικές εμπνεύσεις του Φίλιπ Γκλας και όλα αυτά συμβαίνουν στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον νεοκλασικού στην Πλατεία Θεάτρου, στο κέντρο τότε ψάχνεις να μάθεις ποιος υπογράφει μια τέτοια παραγωγή για να καταλήξεις στο προφανές...

Στις απομονωμένες εσχατιές μιας παλιάς σωφρονιστικής αποικίας, ένας αξιωματικός και ένας επισκέπτης, ξετυλίγουν μια εξαιρετικά ζοφερή διήγηση για τη σχέση του ατόμου με την εξουσία, τις έννοιες της δικαιοσύνης και της αδικίας, την τιμωρία, την καταδίκη και τελικά, με έναν ανορθόδοξο τρόπο, την κάθαρση.

Ο θρύλος της σύγχρονης μουσικής και πρωτοπόρος του μινιμαλισμού Φίλιπ Γκλας, «ντύνει» τη "Σωφρονιστική Αποικία" του Κάφκα με ήχους αντίστοιχα σκληρούς και επίμονους, με αριστοτεχνικό τρόπο.

Ο Γιώργος Πέτρου και η Καμεράτα, μαζί τον σκηνοθέτη και σκηνογράφο Πάρι Μέξη επιχειρούν να ζωντανέψουν αυτή την αριστουργηματική ατμόσφαιρα μέσα στους τοίχους της Διπλαρείου Σχολής, σε μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Σωφρονιστική Αποικία

των Philip Glass και Franz Kafka
29-31 Ιανουαρίου 2016
Διπλάρειος Σχολή
Πλατεία Θεάτρου 3 Αθήνα
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
Σκηνοθεσία & Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Κανονικό: 15 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €
Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών (strobe lights).

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.