• Ακολουθήστε μας
Ο μικρός Έλληνας
Ο μικρός Έλληνας

Ο μικρός Έλληνας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιος να είναι άραγε ο μικρός Έλληνας; Αυτό ήταν και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν αντίκρισα στο ράφι του βιβλιοπωλείου, τον Ιούλιο που πέρασε, το νέο βιβλίο του συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη.
Αν και δεν συνηθίζω να προτείνω βιβλία από το red umbrella γιατί το τι απολαμβάνει κανείς να διαβάζει αγγίζει πολύ ιδιαίτερες και προσωπικές χορδές της ιδιοσυγκρασίας μας, αυτό το βιβλίο αποτέλεσε γλυκιά ανάμνηση για το καλοκαίρι που πρόσφατα αποχαιρετήσαμε.
Εξαιρετική αφήγηση και λεπτό χιούμορ, βασισμένα σ' ένα ονειρικό παραμύθι με πρωταγωνιστές τους ήρωες των παιδικών μας χρόνων. Σημείο αναφοράς και συνάντησης ο Κήπος του Λουξεμβούργου, ίσως το πιο γνωστό πάρκο στο Παρίσι. Αφορμή το πέρασμα του συγγραφέα στην τρίτη ηλικία κι ένα πρόβλημα υγείας, γεγονός που τον γυρνά στο παρελθόν και εκεί η φαντασία αναλαμβάνει δράση...
Αξίζει να αναφέρω πως παρά τις 300 και πλέον σελίδες του, το βιβλίο αυτό δεν μπόρεσε να μου αντισταθεί για περισσότερο από τέσσερις ημέρες. Αυτό πιστεύω πως κάτι σημαίνει...
 

Ο μικρός Έλληνας

Συγγραφέας: Βασίλης Αλεξάκης
Εκδόσεις Εξάντας, 2013
 

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.