• Ακολουθήστε μας
Μια κληματαρια στο Κέντρο
Η κληματαριά
Πλατεία Θεάτρου 2, Αθήνα
Πλατεία Θεάτρου 2

Μια κληματαρια στο Κέντρο

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

To κτίσμα βρίσκεται πάνω από το Ιερό του Απόλλωνα και δίπλα από το πρώτο σκεπαστόθέατρο της Αθήνας από όπου πήραν το όνομα η Πλατεία Θεάτρου.Λειτούργησε για πρώτηφορά 1927 ως οινομαγειρείο και άλλαξε ιδιοκτήτες μέσα στα χρόνια φτάνοντας το 1996που το λειτούργησε ο κ.Περικλής.

Το έχω επισκεφθεί κατά καιρούς περιπλανώμενη με παρέες στα πέριξ,θεωρείται εγγυημένοστέκι για καλό φαϊ σε συνδυασμό με καλή μουσική.Πάντα φιλοξενεί μουσικά σχήματα μεεπαγγελματίες δεξιοτέχνες του ρεμπέτικου,με ποιοτικό άκουσμα(πετυχαίνεις και ηλεκτρικό τσέλο).Είναι για μένα το σημαντικό κομμάτι της ψυχαγωγίας που προσδοκείκανείς σε τέτοια μαγαζιά.

Και στην πιο πρόσφατη επίσκεψή μου (μετά την έκθεση strange cities στη ΔιπλάρειοΣχολή), γεύτηκα πάλι το φοβερό κότσι στη γάστρα.Αρνάκι επίσης ωραίο,και γενικώςαξιοπρεπή κουζίνα οινομαγειρίου –ταβέρνας,με την αντίστοιχη ποικιλία εδεσμάτων πουαπολαμβάνεις με κρασάκι και τσιπουράκι,σε κλασικό περιβάλλον ταβέρνας με τα βαρέλιαστους τοίχους, τις κρεμάμενες κληματαριές και τις ψάθινες καρέκλες.

Με 20 ευρώ το άτομο πήραμε αυτό που επιθυμούσαμε ως διασκέδαση σε ταβέρνα,σε έναστέκι που αντέχει στο χρόνο κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η υποβάθμιση της περιοχής,κι αυτό αποδεικνύει την ποιότητά του.

Η μουσική είναι Παρασκευή –Σάββατο βράδάκι και Κυριακή μεσημέρι(μετά τις 15.00)

Η κληματαριά

Πλατεία Θεάτρου 2

Τηλ: 2103216629
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή
12 ΜΜ – 2 ΠΜ

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.