• Ακολουθήστε μας
Ταινία με εικόνες
8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας
Ιερά Οδός 48, Αθήνα
ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ταινία με εικόνες

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Εγώ κάθομαι και τα βλέπω ακόμα και τώρα. Θα μου πείτε ότι κάποια δεν αντέχονται, αλλά γενικά με ξεκουράζουν και με κάνουν να γελάω. Μιλάω για τα κινούμενα σχέδια. Οι ζωγραφιστοί τους ήρωες τους που είναι συνήθως ζώα ή φανταστικά πλάσματα, με αστεία μορφή και μιλούν και συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, σε κάνουν να σκέφτεσαι πώς τα φτιάχνουν.
Η παραγωγή είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία αφού η κάθε κίνηση που βλέπουμε αποτελείται από πολλές φωτογραφίες που έχουν φωτογραφηθεί με τη σειρά και με μία συγκεκριμένη ταχύτητα ώστε να δημιουργείται ένα ενιαίο φιλμ.
Για την ιστορία, το 1937 ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γύρισε την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους τη "Χιονάτη και τους επτά νάνους".
Από τότε τα κινούμενα σχέδια έχουν εξελιχθεί και τώρα δημιουργοί χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική για να εκφραστούν αντί με πραγματικούς ηθοποιούς. Η αναγνώριση αυτής της τεχνικής φαίνεται στο ότι θεσπίστηκε και Όσκαρ κινουμένων σχεδίων.
Αυτές τις ημέρες έως 13 Μαρτίου 2013, 167 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 33 χώρες από όλο τον κόσμο, με αφιερώματα και με εκπαιδευτικά προγράμματα, θα προβάλλονται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Αθήνας.
Πέρυσι είχε τρομερή επιτυχία και πήγα και φέτος και το συνιστώ και σε εσάς.

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός
Τηλ 2103612046
Γενική ημερήσια είσοδος για όλες τις προβολές: 5 ευρώ.
Ώρες προβολής από 18:30 - 24:00

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.