Εγώ κάθομαι και τα βλέπω ακόμα και τώρα. Θα μου πείτε ότι κάποια δεν αντέχονται, αλλά γενικά με ξεκουράζουν και με κάνουν να γελάω. Μιλάω για τα κινούμενα σχέδια. Οι ζωγραφιστοί τους ήρωες τους που είναι συνήθως ζώα ή φανταστικά πλάσματα, με αστεία μορφή και μιλούν και συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, σε κάνουν να σκέφτεσαι πώς τα φτιάχνουν.
Η παραγωγή είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία αφού η κάθε κίνηση που βλέπουμε αποτελείται από πολλές φωτογραφίες που έχουν φωτογραφηθεί με τη σειρά και με μία συγκεκριμένη ταχύτητα ώστε να δημιουργείται ένα ενιαίο φιλμ.
Για την ιστορία, το 1937 ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γύρισε την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους τη "Χιονάτη και τους επτά νάνους".
Από τότε τα κινούμενα σχέδια έχουν εξελιχθεί και τώρα δημιουργοί χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική για να εκφραστούν αντί με πραγματικούς ηθοποιούς. Η αναγνώριση αυτής της τεχνικής φαίνεται στο ότι θεσπίστηκε και Όσκαρ κινουμένων σχεδίων.
Αυτές τις ημέρες έως 13 Μαρτίου 2013, 167 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 33 χώρες από όλο τον κόσμο, με αφιερώματα και με εκπαιδευτικά προγράμματα, θα προβάλλονται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Αθήνας.
Πέρυσι είχε τρομερή επιτυχία και πήγα και φέτος και το συνιστώ και σε εσάς.
ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός
Τηλ 2103612046
Γενική ημερήσια είσοδος για όλες τις προβολές: 5 ευρώ.
Ώρες προβολής από 18:30 - 24:00