• Ακολουθήστε μας
Ένα ναυάγιο …με περγαμηνές
ΠΑΤΡΙΣ» Απολεσθέν το 1868
Πειραιώς 206, Ταύρος
'Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ένα ναυάγιο …με περγαμηνές

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ήταν 23 Φεβρουαρίου 1968 όταν το ατμόπλοιο Πατρίς αναχώρησε από τον Πειραιά με τελικό προορισμό την Σύρο. Και δεν θα υπήρχε τίποτα το αξιομνημόνευτο, αν κατά τις βραδινές ώρες το πλοίο δεν προσέκρουε σε ξέρα, στην θέση Κούνδουρος της Κέας με αποτέλεσμα να βυθιστεί. Ευτυχώς χωρίς ανθρώπινη απώλεια για τους 400 και πλέον επιβάτες του.
Η συναρπαστική διαδικασία ανέλκυσης τμημάτων του ιστορικού αυτού ατμόπλοιου ξεδιπλώνεται μέσα από ένα εξαιρετικό ωριαίο ντοκιμαντέρ. Τέσσερα συνολικά χρόνια χρειάστηκαν για την προετοιμασία και υλοποίηση του, ενώ τα υψηλών απαιτήσεων γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Είχα την τιμή να το παρακολουθήσω στο Μουσείο Μπενάκη το Γενάρη του 2008. Με χαρά πληροφορήθηκα δυο χρόνια αργότερα πως απέσπασε πρώτο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ και βραβείο καλύτερης κινηματογράφησης στο International Film and Video Festival Oregon των Η.Π.Α. αφήνοντας πίσω παραγωγές του National Geographic και History Channel.
Όσοι παραμένετε δύσπιστοι δείτε το trailer

ΠΑΤΡΙΣ» Απολεσθέν το 1868

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλ. 2103418550

Από 02/11 έως 07/11/2012
Ώρα: 21:00
Εισιτήρια: 3€'

Αφορά επίσης: 
Σημαντικά: 
Parking
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.