• Ακολουθήστε μας
Ladino
YASMIN LEVY
Κόκκαλη 1, Αθήνα

Ladino

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Sefardím είναι οι απόγονοι των Εβραίων από την Ιβηρική χερσόνησο (Ισπανία και Πορτογαλία) οι οποίοι μετά το 1492, όταν εκδιώχτηκαν από την Ισαβέλλα, μετοίκησαν στις χώρες της Μεσογείου. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι είχαν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, από όπου προήλθε η μεγάλη ντίβα του ρεμπέτικου, Ρόζα Εσκενάζυ.
Την μακριά και πλούσια ιστορία της Ισπανοεβραϊκής γλώσσας, της μουσικής και του πολιτισμού της Ισπανίας και των Εβραίων της διασποράς παρουσιάζει πάντοτε η Yasmin Levy, με ένα ξεχωριστό στυλ και συναίσθημα.
Η Yasmin Levy, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στην Αθήνα για μία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, στις 20 Απριλίου.
Την προηγούμενη της παράσταση, που μαζί της είχε τη Μάρθα Φριντζήλα, και τον Mehtap Demir, την αφιέρωσε στη Ρόζα Εσκενάζυ. Τότε μας είχε μεταφέρει στο κλίμα της προ κατοχικής Ελλάδας, και των κοσμοπολίτικων πόλεων της τότε Μεσογείου (Θεσσαλονίκη, Σμύρνη κ.λ.π.). Πιστεύω ότι πάλι θα μας συνεπάρει.

YASMIN LEVY

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Αθήνα
Τηλ 2107282000
Τιμή εισιτηρίων:
Φοιτητικα & ΑΜΕΑ & άνεργοι: 15E
Γ ΖΩΝΗ: 25E
Β ΖΩΝΗ: 30E
Α ΖΩΝΗ: 45E
Διακεκριμένη: 60E
Ώρα έναρξης: 21:00

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.