• Ακολουθήστε μας
Τα μυστήρια της Σαμοθράκης
Σαμοθράκη
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα
Μουσείο Ακρόπολης

Τα μυστήρια της Σαμοθράκης

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Στην Ελλάδα συνήθως τα περισσότερα μουσεία συνδέονται με αρχαιολογικούς χώρους και ανασκαφές.  Πολύ σπάνια έχουμε δει συλλογές να ανταλλάσσονται μεταξύ των μουσείων.
Το Μουσείο Ακρόπολης, αποφάσισε να παρέχει τη δυνατότητα σε περιφερειακά μουσεία να προβληθούν μέσα από τα εκθέματα τους, που θα φιλοξενεί στο χώρο του.
Η πρώτη θεματική έκθεση της σειράς έχει θέμα τα περίφημα μυστήρια των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης.
Η Σαμοθράκη ήταν ένας ιερός και μυστηριακός  χώρος στην αρχαία Ελλάδα, που τον τίμησαν με τις δωρεές τους οι ηγεμόνες των ελληνιστικών βασιλείων. Αυτή η κληρονομιά περιλαμβάνει 252 εκθέματα: αρχιτεκτονικά μέλη, γλυπτά, αγγεία, ειδώλια, επιγραφές, μικροτεχνία, που χωρίστηκαν σε τέσσερεις ενότητες ανάλογα με την εγγύτητα τους στο ιερό.
Παράλληλα, πραγματοποιούνται από τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές παρουσιάσεις με θέμα τη Σαμοθράκη. Η πιο μυστηριακή θεωρούμε ότι είναι η παρουσίαση «Οι Μεγάλοι Θεοί της Σαμοθράκης και η Αθηνά της Ακρόπολης» που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή βράδυ στις 20:00 (Διάρκεια: 60 λεπτά).
Η άλλη εκδήλωση που πραγματοποιείται  είναι η «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών» που πραγματοποιείται  κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 13:00 (Διάρκεια: 50 λεπτά)

Σαμοθράκη

Περιοδική έκθεση
«Οι Μεγάλοι Θεοί της Σαμοθράκης και η Αθηνά της Ακρόπολης»
«Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών»
Μουσείο Ακρόπολης
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα
Τηλ. 2109000900
Έως 10 Ιανουαρίου 2016
Δευτέρα: 08:00 - 16:00 (ώρα τελευταίας εισόδου: 15:30)
Τρίτη έως Κυριακή: 08:00 - 20:00 (ώρα τελευταίας εισόδου: 19:30)
Παρασκευή: 08:00 - 10:00 (ώρα τελευταίας εισόδου: 21:30) Είσοδος ελεύθερη
http://www.theacropolismuseum.gr/

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.