• Ακολουθήστε μας
Ο Δομίνικος ως Greco σκέτο
Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco
Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ο Δομίνικος ως Greco σκέτο

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Τη χρονιά που πέρασε συμπληρώθηκαν 400 χρόνια από το θάνατό του El Greco, για το λόγο αυτό η Ελλάδα και συγκεκριμένα το Υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2014 σε Έτος Δομίνικου Θεοτοκόπουλου».

Αν και βρισκόμαστε στο 2015 οι εκδηλώσεις και δράσεις καλά κρατούν. Επισκεφθήκαμε το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο με ευκαιρία μία έκθεση που επιχειρεί να μας συστήσει τον μεγάλο καλλιτέχνη βάσει του κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος που καθόρισε τις καλλιτεχνικές του επιλογές.

Εστιάζει στη σημασία της Κρήτης και της Βενετίας χαρτογραφώντας το κοινωνικό- ιδεολογικό υπόβαθρο του 16ου αιώνα. Προσεγγίζει το πάντρεμα που επιχειρούσαν οι Κρητικοί ζωγράφοι συνδυάζοντας τη  βυζαντινή  παράδοση με αυτή της δύσης. Συγκρίνει ακόμα την κρητική περίοδο Θεοτοκόπουλου, αξιολογώντας το ύφος των  έργων  του σε σχέση με άλλα κρητικά έργα. Τέλος διερευνά τις αιτίες που οδήγησαν τον Θεοτοκόπουλο στη Βενετία.

Αξιοποιήστε τη δυνατότητα δωρεάν ξενάγησης στην έκθεση από τους επιμελητές του μουσείου. Περισσότερα εδώ

Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco

Μέχρι 31 Μαρτίου 2015
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα, τηλ. 2132139500
Τρίτη-Κυριακή: 09:00-16:00
25η Μαρτίου 12.00-17.00
Εισιτήρια: Γεν. είσοδος:4€, Μειωμένο:2€
Δωρεάν κάτω των 18 ετών

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.