• Ακολουθήστε μας
Ανθισμένες μπουκαμβίλιες
Βόλτα στ' Αναφιώτικα
Αναφιώτικα, Πλάκα
Βορειανατολική πλευρά Βράχου Ακροπόλεως

Ανθισμένες μπουκαμβίλιες

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Το καλοκαίρι βρίσκεται στο απόγειο του. Η διάθεση μας είναι ανεβασμένη, αυτό που θέλουμε είναι να ξεφύγουμε, να πάμε καμία εκδρομή. Και επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, αναζητούμε μία βόλτα που θα μας αποζημιώσει.
Παίρνουμε το τρένο και κατεβαίνουμε στο σταθμό του Μοναστηρακίου. Προσπερνάμε τα δείγματα του αρχαίου πολιτισμού μας και ανηφορίζουμε προς τις παρυφές του λόφου της Ακρόπολης. Και ξαφνικά φτάνουμε σε ένα γραφικό χωριουδάκι σαν αυτά του Πηλίου ή καλύτερα σαν αυτά της Ανάφης.
Τα Αναφιώτικα είναι μία μαγευτική συνοικία της Αθήνας. Δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από εργάτες που ήρθαν από την Ανάφη, για να εργαστούν ως χτίστες στην ανοικοδόμηση της πόλης και στην ανέγερση των ανακτόρων του Όθωνα.
Αυτή την εποχή οι αυλές είναι γεμάτες με ανθισμένες μπουκαμβίλιες και οι μυρωδιές από τους βασιλικούς σε ταξιδεύουν αλλού, μακριά από το τσιμέντο και τον θόρυβο της πόλης.
Και μετά από την περιήγηση στα σοκάκια, δεν υπάρχει κάτι ωραιότερο από το να κάτσεις και να απολαύσεις το καφέ σου σε ένα από τα μαγαζάκια της περιοχής.
Όμορφη πόλη η Αθήνα, αρκεί να ψάξεις και θα βρεις τις ομορφιές της. Το Red Umbrella θα μας δείξει το δρόμο!
 

Βόλτα στ' Αναφιώτικα

Βορειανατολική πλευρά του βράχου της Ακρόπολης στα όρια της συνοικίας της Πλάκας
Σταθμός Μοναστηράκι

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.