• Ακολουθήστε μας
Μια όαση σπάνιας βιοποικιλότητας!
Βόλτα στο Βοτανικό Κήπο
Ιερά οδός 403, Χαϊδάρι
Βοτανικός Κήπος

Μια όαση σπάνιας βιοποικιλότητας!

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δεν θα χρειαστεί να πάτε μακριά για να επισκεφτείτε το μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της ανατολικής Μεσογείου, βρίσκεται στο τέρμα της Ιεράς Οδού στο Χαϊδάρι. Αν και δεν αποτελεί κάποιο κρυμμένο μυστικό, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τι βρίσκεται πίσω από τον καλυμμένο από βλάστηση φράκτη.
Η είσοδος οδηγεί σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ δεξιά σημειώστε πως υπάρχει και ένα καλαίσθητο καφέ. Όμως αυτά είναι γι’ αργότερα αφού η ουσία της σημερινής μας πρότασης είναι η βόλτα. Αριστερά οι διάδρομοι οδηγούν σε τμήματα του κήπου με σπάνια φυτά, από όλα τα σημεία του κόσμου. Και επειδή δεν είμαστε βοτανολόγοι παρατηρώντας τις μικρές πινακίδες βρίσκουμε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες, όπως όνομα και προέλευση του φυτού. Τα τεράστια δέντρα κάνουν τον ήλιο να χάνεται πίσω από το πυκνό τους φύλλωμα . Ακόμα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε νούφαρα να πλέουν σε μικρές λιμνούλες, διακρίνοντας όλες οι αποχρώσεις του πράσινου που μόνο η φύση μπορεί και προσφέρει!
Η έκτασή του φτάνει τα 1860 στρέμματα, ενώ υπολογίζεται πως διαθέτει 2500 είδη φυτών.

Βόλτα στο Βοτανικό Κήπο

Ιερά οδός 403, Χαϊδάρι
Τηλ. 2106811557, 2105812582
Ξεναγήσεις 2109273900
Είσοδος Δωρεάν
Καθημερινά 8 π.μ. - 2 μ.μ.
Σάβ., Κυρ. και αργίες 8 π.μ. - 3 μ.μ.

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.