• Ακολουθήστε μας
Ο Καλατράβα και το σημείο μηδέν
Σαντιάγο Καλατράβα, Η αναγέννηση του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν
Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας
Μουσείο Μπενάκη

Ο Καλατράβα και το σημείο μηδέν

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Έχουν περάσει λίγες ημέρες από μία ακόμα επέτειο των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη. Έκτοτε πολλά έχουν ειπωθεί για τα πλάνα αλλά και τη σημασία της ανοικοδόμησης του τόπου που έγινε γνωστός παγκοσμίως ως «Σημείο Μηδέν».

Στη νέα εικόνα της αναδιαμορφωμένης περιοχής ένα και μόνο κτήριο δεν θα έχει κοσμικό χαρακτήρα. Αναφέρομαι στην αναγέννηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν». Η ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου αντικαθιστά τον ναό που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου, όταν τόσο πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, θα χτιστεί στην οδό που τον χώριζε κάποτε από τον Νότιο Πύργο κι όχι στο σημείο που βρισκόταν αρχικά.

Η κατασκευή του ξεκινά τον Μάρτιο του 2016 και θα διαρκέσει 12 με 14 μήνες. Στο Μουσείο Μπενάκη, από τις  24 Σεπτεμβρίου, έχουμε την δυνατότητα να «μπούμε» πρώτοι στο Ναό με ευκαιρία την σχετική έκθεση. Το πλούσιο υλικό της αποτελείται κυρίως από μακέτες, σχέδια, κατόψεις, φωτογραφίες, καθώς και οπτικοακουστικό περιεχόμενο.

Σαντιάγο Καλατράβα, Η αναγέννηση του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

24/09/2015 - 25/10/2015
Μουσείο Μπενάκη
Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, τηλ 2103671000
Εισιτήρια 5€, 3€
Δείτε εδώ το video

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.