• Ακολουθήστε μας
Παιχνίδι στην ιστορία
Στα κάστρα του Μυστρά

Παιχνίδι στην ιστορία

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Το 1205, μετά την κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τις δυνάμεις της Δ' Σταυροφορίας, οι Σταυροφόροι βάδισαν προ το νότο και κατέλαβαν την Πελοπόννησο αντιμετωπίζοντας περιορισμένη τοπική Βυζαντινή αντίσταση.
Tο 1249, χτίστηκε το κάστρο του Μυστρά, ενώ άλλα κάστρα εντοπίζονται, επάνω σε λόφους και οξυκόρυφα βουνά της ευρύτερης περιοχής, κάποια από αυτά δυσπρόσιτα λόγω του πολύ μεγάλου υψόμετρου. Φαινομενικά εξαπτόντουσαν μεταξύ τους με σχέσεις οπτικής επαφής, που πιθανόν να εξέφραζαν φιλικές σχέσεις μεταξύ των αφεντών. Όμως ήταν έτσι τα πράγματα;

Καθόλου!!! Γιατί κάθε αφέντης κάστρου προσπαθούσε με τους ιππότες του, αλλά και εκμεταλλευόμενος καλόγερους, γεωργούς ακόμα και κλέφτες να αυξήσει την κυριαρχία του.
Αυτή η εποχή και αυτές οι προσπάθειες κυριαρχίας, παρουσιάζονται στο επιτραπέζιο Κάισσα "Στα κάστρα του Μυστρά". Κάθε παίκτης καταλαμβάνει εδάφη ενώ παράλληλα τοποθετεί τους ανθρώπους του σε στρατηγικά σημεία.

Το παιχνίδι τελειώνει μόλις τοποθετηθεί και το τελευταίο τετράγωνο εδάφους. Μέσα σε μια κατακερματισμένη χώρα και σε μια ταραγμένη εποχή, η αλλαγή συνόρων γίνεται εύκολα. Προσπαθήστε το και θα μας θυμηθείτε.

Διαγωνισμός: 

Εμείς στο Red Umbrella εξασφαλίσαμε για τα μέλη μας 3 επιτραπέζια παιχνίδια! Όσοι ενδιαφέρεστε πατήστε εδώ.

Στα κάστρα του Μυστρά

Επιτραπέζιο Κάισσα
Τιμή 20€

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.